turningpoint_audience_response turningpoint_audience_response_system turningpoint_student_response_system turningpoint_response_system
stel vragen - krijg antwoord - bekijk resultaten - exporteer rapporten

Wat is het nut van een votingsysteem ?
Publieksresponssystemen zijn nuttig ter ondersteuning van uw presentaties (Vraag & Antwoord), demografisch onderzoek, opiniepeilingen, stemming, verkiezingen, quizzen, tests, beslissen in groep en televisiespelletjes ... om slechts een paar toepassingen te noemen.

Voorbereiding van een votingsessie :
Alles start met het maken van een gewone Powerpointpresentatie. Op de plaatsen waar je een votingvraag wenst in te lassen gebruik je de knoppen die zich op de Turningpointbalk bevinden.

Een votingslide maak je dus als een gewone slide, je kunt er ook dezelfde lay-outtechnieken gebruiken. Je bepaalt ook onder welke vorm je de resultaten wenst te zien : horizontale of verticale grafiek, taartgrafiek, 2- D of 3-D, absolute stemmen of percentages. Zowel anoniem als geïdentificeerd stemmen is mogelijk zodat je bij deze laatste optie ook een winnaar met de beste score kunt identificeren.

Het verloop van een votingsessie :
De Powerpointpresentatie wordt opgestart en gaat zijn gangetje tot op het ogenblik dat de presentatie aan een votingslide komt. Op dat ogenblik zien de deelnemers in de rechterbovenzijde van de slide de groene knop die aangeeft dat er kan gestemd worden.


slide voting open.JPG

De presentator bepaalt vervolgens zelf wanneer de stemming gesloten wordt en op dat ogenblik verandert de groene knop in een rode knop.

slide voting close.JPG

Elke stem nadien wordt nu niet meer in aanmerking genomen en de resultaten worden in de gewenste vorm geafficheerd.

slide voting results.JPG

De Powerpointpresentatie gaat vervolgens verder tot er weer een votingslide komt waarbij het reeds beschreven scenario zich herhaalt.
 
Na de votingsessie :
Alle resultaten worden uiteraard opgeslagen, zowel de globale als de individuele, zodat men na de sessie een volledige analyse op gelijk welk niveau kan bekomen.


Via onderstaande link krijgt u een presentatie onder de vorm van slides met daarin enkele voorbeeldvragen. Wij raden u echter ook aan de toelichting op deze pagina te lezen. Pdf-formaat  

Wij selecteerden op YouTube ook drie filmpjes die je laten kennis maken met TurningPoint :
http://www.youtube.com/watch?v=YLFzRtnw5B0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xfr9njQo_ZE
http://www.youtube.com/watch?v=_FEKpbKEyw8&feature=related